Titelhåbet hænger i en tynd tråd efter ny påkørsel

Årets femte ELMS Pole Position i træk kom i hus, men løbet sluttede for thyboen efter en kollision 30 minutter inde i 4 Hours of Spa-Francorchamps.

Malthe Jakobsen tog til den legendariske belgiske racerbane med en målsætning om at øge sin og COOL Racing’s mesterskabsføring i European Le Mans Series, og gennem træninger såvel som kvalifikationen satte thyboen en tyk streg under potentialet ved at være markant hurtigere end konkurrenterne.

Den femte pole position kom i hus lørdag eftermiddag med næsten et sekund ned til næsthurtigste bil i LMP3-klassen. Alt var derfor gjort klar til et brag af et racerløb søndag middag.

På en optørrende bane fik Maurice “Mo” Smith en god start i COOL Racing-raceren og holdt et højt og stabilt tempo. Men efter bare en halv time af løbet blev han påkørt af en bagfrakommende konkurrent og fik uoprettelige skader på bilen.

– Det er vildt ærgerligt at vi igen er blevet kørt af banen af en kører, som overvurderede situationen. Det er racerløb og svære forhold med en bane som stadig er fugtig nogle steder, men det er sværere at acceptere når det koster os vores føring i mesterskabet, siger Malthe, som ærgrer sig over at den gode start på sæsonen ikke er fortsat efter sommerferien.

– Vores strategi var at overleve starten af løbet, som vi vidste ville blive udfordrende, og med den fornuftige start som Mo sikrede, kunne vi have været med i kampen om sejren. Det har været noget af en udfordring i de sidste par løb, og nu kan vi se frem til en sæsonfinale, hvor vi ikke selv kan gøre det store for at påvirke slutstillingen, lyder det fra en skuffet racerkører.

Der er efter løbet på Spa-Francorchamps 19 point op til førstepladsen i mesterskabet. Med en maksimal pointscore på 26 point i årets sidste løb kræver det mere end rå hastighed at kæmpe sig tilbage i titelkampen.

I Michelin Le Mans Cup, hvor Malthe deltog i det to timer lange løb lørdag eftermiddag, sluttede han og Maurice “Mo” Smith på femtepladsen efter et udfordrende løb på våd asfalt.

Allerede i den kommende weekend er Malthe tilbage i en LMP3-racer, når han er tilbage på amerikansk asfalt til Petit Le Mans på Road Atlanta. Her får han Joaõ Barbosa og en af mesterskabsrivalerne fra European Le Mans Series, Nico Pino, som medkørere hos Sean Creech Motorsports.

Foto: COOL Racing
STOLT AF AT REPRÆSENTERE
FLERE nyheder
NYHED

Regnjakken er med Malthe Jakobsen til Spa-Francorchamps

NYHED

Udgået efter hurtigste omgang i ELMS-aftenløb