Tilbage til én af de sjovere baner

De fleste racerbaner er sjove, men Malthe Jakobsen har alligevel et godt øje til den franske Formel 1-bane, Circuit Paul Ricard. I weekenden vender han og det engelske team RLR Msport tilbage til banen for at kæmpe med om topplaceringer i European Le Mans Series.

“Der er flere, som synes at banen er lidt kedelig fordi alle afkørselsområder er asfalteret og der derfor ikke er så stor risiko for at køre i autoværnet, men jeg synes faktisk at banen er virkelig sjov. Der er en ret lang langside efterfulgt af et højresving, hvor g-kræfterne rigtigt river i én, og det giver bare et sus i kroppen hver eneste gang”, griner Malthe Jakobsen, som onsdag rejser til Frankrig for at træne på banen forud for weekendens løb.

Og mens sidste løb på Red Bull Ring langt fra bød på de resultater, som den danske kører havde sat næsen op efter, har han stor tiltro til at weekenden ender med et stærkt resultat.

“Hvis ikke noget går galt, skal vi gerne komme fra Paul Ricard med minimum en podieplacering. Vi har et virkelig stærkt kørerlineup og en bil som bare fungerer, så alt andet vil jeg se som en skuffelse. Som jeg ser det, har vi ingen undskyldninger for ikke at kæmpe med om sejren i weekenden”. lyder det beslutsomt fra den 17-årige racerkører.

Når Malthe stempler ind i RLR Msport’s pitgarage onsdag kan han hilse på et team, der har holdt et par velfortjente feriedage i det sydfranske. De er nemlig allerede rejst til banen og er klar til weekenden:

“Teamet rejste lidt tidligere afsted fra England, så de har lige halvanden dag til at nyde det gode vejr og bade lidt inden det hele bliver alvor sidst på ugen. Det skal nok skære et par tiendedele sekund af vores pitstop”, griner Malthe.

4 Hours of Le Castellet starter søndag klokken 11 og kan følges gratis på live.europeanlemansseries.com/en

STOLT AF AT REPRÆSENTERE
FLERE nyheder
NYHED

Regnjakken er med Malthe Jakobsen til Spa-Francorchamps

NYHED

Udgået efter hurtigste omgang i ELMS-aftenløb