Sidste halvdel af ELMS-sæsonen starter i weekenden

Malthe Jakobsen og COOL Racing er klar til at forsvare føringen i European Le Mans Series, når anden halvdel af sæsonen bliver kickstartet på Circuit de Catalunya i Barcelona i weekenden.

Selvom den lynhurtige thybo er i føring sammen med teamkammeraterne Michael Benham og Maurice ‘Mo’ Smith er det en beskeden én af slagsen; bare fire points forspring er der ned til andenpladsen efter en nulscore i det sidste løb på Monza. Med andre ord skal der hentes vigtige point til mesterskabet i det sydspanske:

– Det gør ondt når man fører mesterskabet og kommer fra et løb med nul point, så det allervigtigste er at vi får point med hjem fra Barcelona. Vi kommer i hvert fald til at fokusere på at holde os fri af ballade og hente flest mulige point med hjem, så vi holder os foran i stillingen, fortæller Malthe Jakobsen.

Banen er blandt de hurtigere på løbskalenderen, præcis som årets første løb på Paul Ricard i Frankrig, hvor Malthe og COOL Racing tog årets første sejr. Om det giver håb om endnu en sejr?

– Det er en fed bane, som jeg er ret glad for at køre på. Jeg har kun kørt løb dernede én gang før, og der sluttede vi på andenpladsen med førstepladsen i sigte, så jeg tror at vi kan gøre det ret godt dernede. Det eneste som kan drille, er vejret, for det bliver ret varmt med temperaturer omkring 30 grader, siger han.

Fantastisk tilslutning til En Motorsportsdag i Thy

Som optakt til weekenden har Malthe nydt godt af den hjemlige opbakning og interesse. Lørdag var hele Storetorv i Thisted nemlig sort af mennesker, da den 18-årige racerkører stod sammen med Thisted Forsikring og Thisted By bag “En motorsportsdag i Thy”, hvor over 20 racerbiler og sportsvogne var udstillet sammen med forskellige motorsportsdiscipliner. En helt fantastisk oplevelse at kunne dele sin passion med så mange mennesker:

– Jeg er blæst helt bagover efter at have set hvor mange mennesker, der dukkede op og brugte deres lørdag på at sparke dæk og få motorsporten lidt tættere på. Det var hyggeligt at møde folk og få en snak med dem om løst og fast, så jeg håber at vi kan lave et lignende arrangement igen næste år, siger Malthe.

4 Hours of Barcelona køres søndag klokken 11.45 og kan følges på live.europeanlemansseries.com/en.

STOLT AF AT REPRÆSENTERE
FLERE nyheder
NYHED

Malthe gennemførte sit første virtuelle 24 timers-løb

NYHED

Malthe Jakobsen får virtuel Le Mans-debut med Peugeot Sport