Påkørsel afsluttede Malthes Spa-weekend før tid

Det kan være hårdt og ubarmhjertigt at være racerkører. I weekendens afdeling af European Le Mans Series nåede Malthe Jakobsen end ikke at køre en omgang af løbet, før teamets LMP3-racer blev kørt af banen og måtte udgå.

En urutineret konkurrent i en LMP2-bil lavede en fejlbedømmelse og kørte direkte op bagi RLR Msport-bilen med teamkammeraten Michael Benham bag rattet. Benham kunne trille bilen tilbage til pitgaragen, men efter et kort eftersyn af mekanikerne var dommen klar: ikke mere racerløb i denne weekend.

Dermed nåede den hurtige thybo ikke at køre en meter af racerløbet på Spa-Francorchamps, og det frustrerer det unge racertalent:

– Det er pisse træls for at sige det lige ud. En manøvre som den, Michael blev udsat for, er både farlig og unødvendig. Han har fået en ret hård straf af dommerne, men det giver os jo ikke en potentiel podieplacering tilbage, lyder det fra en skuffet Malthe Jakobsen, som efter en god kvalifikation kunne se bilen klare sig godt i den indledende del af løbet.

– Vi valgte at tage det obligatorisk lange pitstop i starten af løbet, mens mange af konkurrenterne ventede til senere. Derfor vidste vi, at en del af dem foran ville være bagved os, når vi nærmede os målstregen. Så farten var helt sikkert med os, og det gør det bare endnu mere surt.

Efter den hårde medfart på banen er Malthe og RLR Msport ude af kampen om topplaceringerne i LMP3-mesterskabet. Det skal dog ikke afholde thyboen og det engelske team fra at jagte en sejr i årets sidste løb på Portimao i Portugal:

– Sidste år lå vi til en andenplads, da vores startermotor gik i stykker. Alle tre kørere er hurtige dernede, og med den fart som vi har i bilen i år, tror jeg på at vi kan kæmpe med om sejren. Det trænger vi også til efter den her sæson, slutter Malthe Jakobsen.

Sæsonafslutningen på Portimao køres den 24. oktober.

STOLT AF AT REPRÆSENTERE
FLERE nyheder
NYHED

Regnjakken er med Malthe Jakobsen til Spa-Francorchamps

NYHED

Udgået efter hurtigste omgang i ELMS-aftenløb