Malthes europæiske sæson starter i weekenden

For Malthe Jakobsen startede 2022-sæsonen allerede i januar måned med en podieplacering ved det berømte 24 timers-løb på Daytona i USA. I weekenden går det derimod løs i European Le Mans Series, hvor den hurtige thybo får sin løbsdebut med schweiziske COOL Racing.

Forud for sæsonen på de europæiske baner har Malthe og COOL Racing forberedt sig flittigt. Den 18-årige industriteknikerlærling har ikke set meget til sin læreplads hos AKEA Automation de sidste måneder, for fokus har været på testarbejde rundt omkring i Europa:

– Jeg kan godt mærke at jeg er kommet til et team med store ambitioner og evnerne til at indfri dem. Vi har testet en del gange, hvor jeg både har fået mange kilometer i vores LMP3-bil og derudover fået en forsmag på hvordan LMP2 kan blive næste år, fortæller Malthe Jakobsen, som allerede midt i sidste uge fløj til Sydfrankrig for at teste på Circuit Paul Ricard.

– Der har heldigvis lige været en uges tid, hvor jeg kunne trække i arbejdstøjet hos min læreplads. Jeg er taknemmelig for at have en læreplads, som ikke bare bakker op om min karriere, men som står på sidelinjen og hepper på mig. Det gør at jeg kan fokusere helhjertet på min sport, siger Malthe.

Og weekendens løb på den sydfranske racerbane bliver efter alt at dømme med en thybo i den helt sjove ende af feltet. Testarbejdet er gået godt, og Malthe Jakobsen er overbevist om at han sidder i en vinderbil:

– Den kører rigtig godt, og jeg har aldrig kørt så stærkt i en LMP3-bil, som jeg gør i den her. Både Maurice og Michael, mine to medkørere, kører også rigtig gode omgangstider, så det vil overraske mig, hvis ikke vi er med i kampen om podieplaceringer, siger Malthe.

Ved siden af European Le Mans Series deltager Malthe også i Michelin Le Mans Series, som følger samme løbskalender. Her deler han bil med Maurice Smith i to timer langt løb, der køres lørdag aftermiddag.

Løbet på Circuit Paul Ricard køres søndag fra klokken 11.00 og fire timer frem. Det er muligt at følge med fra sofaen ved at stille ind på adressen https://live.europeanlemansseries.com/en/

Tidsplan for European Le Mans Series x Circuit Paul Ricard

Fredag 15. april

MLMC – Free Practice 1 – 10.20
ELMS – Free Practice 1 – 11.30
MLMC – Free Practice 2 – 17.10

Lørdag 16. april

ELMS – Free Practice 2 – 09.00
MLMC – Kvalifikation – 12.35
ELMS – Kvalifikation – 14.10
MLMC – Race 2 timer – 16.40

Søndag 17. april

ELMS – Race 4 timer – 11.00

Sådan følger du med:

Michelin Le Mans Cup – kvalifikation og løb vises direkte på https://live.lemanscup.com/en/
European Le Mans Series – kvalifikation og løb vises direkte på https://live.europeanlemansseries.com/en/

STOLT AF AT REPRÆSENTERE
FLERE nyheder
NYHED

Regnjakken er med Malthe Jakobsen til Spa-Francorchamps

NYHED

Udgået efter hurtigste omgang i ELMS-aftenløb