Malthe tager Thy med på de store racerbaner

Den 16-årige racerkører Malthe Jakobsen fra Sennels glæder sig enormt til at tage hul på 2020-sæsonen. Ikke mindst fordi dette år markerer et stort skridt i karrieren, som han målrettet går efter at kunne leve af.

Kalenderen byder indtil videre på seks løb i European Le Mans Series for det britiske RLR Msport, som tidligere har vundet mesterskabet og deltaget ved 24 timers-løbet på Le Mans. Og når Malthe går så store udfordringer i møde er det vigtigt at have fundamentet på plads – og med i rygsækken.

Der kræves nemlig et sæt helt særlige værdier og egenskaber, hvis den 16-årige thybo skal nå sit mål om at leve som professionel racerkører. Og Malthe er heldigvis vokset op med dem fra barnsben:

– Vi thyboer er ikke så vattede. Hvis der skal gøres et stykke arbejde, så tager vi fat og giver den en skalle. Det tror jeg er med til at vi kan opnå så meget i Thy, siger Malthe Jakobsen, der også har en anden thy’sk værdi med sig – evnen til at holde sig oprejst i hård modvind:

– Hvilken thybo har ikke cyklet og gået i strid modvind og alligevel kommet frem? Det er noget, vi kender til heroppe, og det bruger jeg meget i min karriere. Der er mange, seje træk som skal klares for at jeg når i mål, og der hjælper det ikke at overveje at give op. Dér er det sejt at være fra Thy.

Thy i rygsækken – og på bilen

Hvis der skulle være én ting, som thyboerne kan bruge lidt hjælp til, så er det at skrue lidt op for selvpromoveringen. Og dér vil Malthe Jakobsen give noget tilbage til Thy.

I forbindelse med racerløbene på de store europæiske racerbaner vil Malthe eksponere Thy på siden af racerbilen. Idéen er simpel, men tanken er at give opmærksomhed tilbage til hjemegnen:

– Vi laver et stort THY-logo, som skal sidde på bilen. Selve logoet består af mindre logoer fra de mange virksomheder i Thy, der har valgt at støtte mig og min karriere, fortæller Malthe Jakobsen, der håber at få en stor del af det thy’ske erhvervsliv med på rejsen.

– Der er også mulighed for at lave udstillinger og events i forbindelse med løbene, og det kunne være sjovt at lave en lille udstilling med et udvalg af de bedste produkter, Thy har at byde på, lyder det fra Malthe Jakobsen.

STOLT AF AT REPRÆSENTERE
FLERE nyheder
NYHED

Malthe Jakobsen imponerer i FIA World Endurance Championship Rookie Test

NYHED

Team Peugeot TotalEnergies henter Malthe Jakobsen til Hypercar-test