Malthe satte sit aftryk på motorsportens OL

Malthe Jakobsens indsats ved FIA Motorsport Games gjorde indtryk, selvom et godt finaleresultat blev forpurret af en uopmærksom konkurrent.

I weekenden repræsenterede årets danske Formel 4-mester sit land ved den første udgave af FIA Motorsport Games, der blev afholdt på Vallelunga-banen nord for Rom. Efter to træningspas, hvor både bil og bane skulle læres at kende, måtte thyboen tage til takke med en ottendeplads i kvalifikationen.

– Det var en udfordrende kvalifikation. Banen tørrede op, så det var tydeligt at den bedste omgangstid ville blive sat på de sidste omgange, fortæller Malthe, som havde strategien på plads for et godt resultat.

– Men på min sidste omgang, hvor det hele bare var linet op og jeg havde banen fri foran mig, kørte en af de andre af banen og var grund til at kvalifikationen blev afbrudt – så jeg fik slet ikke sat den tid, jeg kunne have sat, forklarer han.

Selvom det ikke ændrede noget, kunne Malthe sammen med sin dataingeniør se, at hans teoretisk bedste omgangstid kunne have givet ham næstbedste startplacering. Et lille boost til selvtilliden efter en hård kvalifikation.

Lørdag eftermiddag kørtes kvalifikationsløbet, hvor startplaceringen til finalen skulle afgøres. Allerede efter første omgang havde Malthe konverteret sin startplacering som nummer otte til en fjerdeplads, og den hurtige dansker var hurtigste mand på banen. Det var dog manglende rutine som sendte Malthe tilbage i feltet:

– Jeg var en af de hurtigste på banen, men et par af de andre havde bedre race craft (racer-håndværk, red.) end jeg selv, så de satte nogle angreb ind som jeg ikke var i stand til at kæmpe imod, erkender Malthe Jakobsen, som måtte falde tilbage til sjettepladsen før målflaget blev vist.

Finaleløbet gik til gengæld helt i sort for Malthe. På opvarmningsomgangen gik bilen pludselig i stå, og det tog tid at få gang i den igen. På en halv omgang skulle Malthe have bilen tilbage til sjettepladsen inden starten gik, men undervejs overså en konkurrent at danskeren var på vej tilbage gennem feltet:

– Jeg forsøgte at komme tilbage til min plads, da en af de andre overså mig og krydsede direkte ind over min frontvinge og kørte den af. Den hang kun i et par bolte, så da starten gik havde jeg en voldsom understyring, fortæller Malthe, som først ikke opdagede defekten og derfor kæmpede videre med alt han havde lært.

– Det gik faktisk meget godt! Jeg kan se på mine data, at jeg var blandt de hurtigste på de første omgange, men derefter var vingen blevet helt løs, og jeg fik vist flaget for teknisk defekt – så der var ikke andet at gøre end at køre i pit og få en ny frontvinge sat på. Det kostede meget tid, og så var det løb sådan set kørt, lyder det fra Malthe Jakobsen, som trods skuffelsen er en kæmpe oplevelse rigere:

– Det var et mega stort arrangement at være med til, og selve oplevelsen har været helt fantastisk. Bilen havde masser af power og kørte rigtig godt, og målt på omgangstiderne er jeg også rigtig godt tilfreds med weekenden, lyder det fra Malthe, som også fik ros med på vejen.

Flere teamchefer havde nemlig lagt mærke til den hurtige dansker, som kørte lige op med – og fra – flere kørere, der har kørt i større og skrappere mesterskaber. Der er ingen tvivl om at der er blevet skabt interesse for den ydmyge racerkører fra Danmark.

– Jeg er glad for at det gennem mine sponsorer lykkedes at finde økonomien til at komme afsted. Nu håber jeg at det kan åbne en dør eller to i jagten på et godt sæde næste år, slutter Malthe Jakobsen.

Se fotoalbummet fra FIA Motorsport Games 2019 herunder (© Xynamic Automotive Photography)

Foto: Xynamic Automotive Photography

STOLT AF AT REPRÆSENTERE
FLERE nyheder
NYHED

Regnjakken er med Malthe Jakobsen til Spa-Francorchamps

NYHED

Udgået efter hurtigste omgang i ELMS-aftenløb