Malthe Rookie mester i Formel 4 2018

Malthe bliver nu bare bedre og bedre kørende og denne weekends 7. afd. af det danske Formel 4 mesterskab på Ring Djursland var ingen undtagelse.

Til alles overraskelse satte Malthe FSP Renault Formel 4 bilen på pole position i tidtagningen med en super tid, på sidste omgang på 50,170 blot 0,002 sek. hurtigere en Casper Pilgaard. Derudover er det første gang man i Danmark har en kun 14 årig knægt på pole position

[ux_image id=”57″]

Mekaniker Hayden ønsker Malthe tillykke med pole position
(Foto: Dan Knudsen, Formel4.dk)

[gap height=”50px”]

Det var en meget spændt Malthe, der rullede ud til første heat fra forreste række. Men starten sad desværre ikke lige så perfekt, som normalt og han faldt ned på P4, men kom ret hurtig op på P3, men der var fører trioen med 18 årige Casper T Hansen og 21 årige Casper Pilgaard stukket af, men Malthe kom i mål på en sikker P3.

[ux_image id=”58″]

En tilfreds Malthe efter 1. heat
(Foto: Dan Knudsen, Formel4.dk)

[gap height=”50px”]

Heat 2 hvor startgridden vendes, skulle Malthe således starte P6 og her blev det til en P5. I løbet af heatet skulle der kæmpes en del for at komme forbi en langsommere kører der spærrede så meget, at fører trioen desværre stak af og dette hul kunne ikke lukkes i løbet af de 15 minutter heatet varede.

Dette gav sammenlagt en startposition som P6 til det sidste heat søndag, Malthe kom godt afsted og kunne kæmpe sig frem til endnu en P3 lige bag Casper Pilgaard der nu indtager 2. pladsen i mesterskabet samt løbets vinder og nykårede danmarksmester Casper T Hansen.

[ux_image id=”54″]

Benjamin og Malthe gennemgår data
(Foto: Dan Knudsen, Formel4.dk)

[gap height=”50px”]

Samtidig har resultaterne sikret Malthe 3 sejre i Rookie mesterskabet og Malthe har nu point nok til, at kunne kalde sig dansk Formel 4 Rookie mester 2018 (bedste nybegynder). Ud over titlen har Malthe sikret sig en international test, i enten den europæiske Formel Renault eller den nye nationale Formel 3 serie, men den danske promotor afventer lige nu en udmelding fra Renaults franske motorsports afdeling, om hvor deres academy ønsker at deltage i 2019. Testen skal relatere til et af deres mærkeserier, og dette er en kæmpe mulighed for Malthe at vise sig selv frem for nogle internationale teams og samtidig få en forsmag på, hvad der kan vente ham i fremtiden.

[ux_image id=”56″]

Malthe med weekendens pokaler
(Foto: Dan Knudsen, Formel4.dk)

[gap height=”50px”]

Samtidig tillader vi os lige at citere lidt fra den officielle pressemeddelelse fra den danske formel 4 serie:
“Vi fik fundet en Formel 4 mester selvom det holdt hårdt, vi fik også en Rookie mester i Formel 4 selvom konkurrencen ikke har været hård på det sidste, så har det ikke betydet at Malthe Jakobsen har ligget på den lade side. Malthe fik vist hele den danske motorsportsverden, at han har fundet en god opskrift.
Vedholdenhed, tålmodighed, vilje og ikke mindst en god portion nordjysk beskedenhed, han fik sat alle andre i Formel 4 til vægs i lørdagens tidtagning hvor han satte hurtigste tid. I løbet af weekenden fortsatte han de flotte takter med to 3. pladser og en 5 plads. Han satte dermed en tyk streg under sit store talent.”

Så de 5 pokaler der kom med hjem til Thy, booster selvfølgelig selvtilliden og det samlede mesterskab spidser nu til. De første 3 pladser ser ud til at være så godt som på plads, men fra Malthes nuværende 7. plads i det samlede mesterskab er der kun 24 point op til P4 og med hele 75 point at køre om, er der stadig mulighed for at komme lidt længere frem i den samlede stilling.

[ux_image id=”55″]

Malthe i aktion
(Foto: Dan Knudsen, Formel4.dk)

Finaleløbet køres allerede den 6. – 7. oktober på Jyllandsringen sammen med DTC finalen.

Jakobsen Motorsport

STOLT AF AT REPRÆSENTERE
FLERE nyheder
NYHED

Malthe Jakobsen imponerer i FIA World Endurance Championship Rookie Test

NYHED

Team Peugeot TotalEnergies henter Malthe Jakobsen til Hypercar-test