Malthe Jakobsen vinder European Le Mans Series 2022

Et mesterskab er ikke afgjort før målflaget er nået for sidste gang. Det kan Malthe Jakobsen og COOL Racing skrive under på efter at mesterskabet blev en realitet med bare tyve minutter tilbage af finalen på Portimaõ i Portugal.

Maurice Smith startede løbet i bilen under særdeles vanskelige vejrforhold, da regnen begyndte at falde ned over den portugisiske asfalt netop som løbet satte i gang – med samtlige biler på tørvejrsdæk. Men dén udfordring passede tydeligvis til den sympatiske amerikaner, som kørte så hurtigt at han kørte fra en stor del af LMP2-feltet.

Efter solide stints fra både Maurice og Michael Benham kunne Malthe Jakobsen vise talentet frem endnu en gang, da han med små to timer tilbage af løbet indledte jagten på førstepladsen. Ét minut var der op til den førende bil, som både blev indhentet og overhalet.

Med Malthe på førstepladsen blev en del af opmærksomheden rettet mod mesterskabsrivalen. En sejr til Malthe, Michael og Mo var langt fra nok til at vinde mesterskabet; her skulle rivalen som minimum slutte på sjettepladsen. Til gengæld havde den imponerende indsats fra de tre COOL-racere lagt hårdt pres på konkurrenterne.

I den sidste time blev konkurrenten ramt af punkteringer og til sidst blev et sammenstød med en konkurrent deres endeligt. Dermed kunne Malthe køre bilen over målstregen som vinder af løbet og som mester i European Le Mans Series 2022.

– Det er ikke helt til at fatte endnu. Vi har for længst accepteret at det nok kun var i teorien at vi kunne tage titlen, for vi har været oppe mod en virkelig dygtig konkurrent. Men det lykkedes, og det er helt fantastisk, siger Malthe, der traditionen tro måtte en tur i banens pool efter podieceremonien.

Allerede lørdag skrev Malthe sig ind i historiebøgerne, da han i kvalifikationen til søndagens løb satte Pole Position for sjette gang i denne sæson. Det er også sjette gang ud af seks mulige, og det er ny rekord for European Le Mans Series.

– Det er en meget fed rekord, især fordi den alene er baseret på min præstation. Folkene fra ACO (løbsarrangørerne, red.) sagde til mig, at de ikke regner med at den nogensinde vil blive tangeret – at sådan en præstation ville man ikke opleve igen. Det er sjovt nok, lyder det fra den 18-årige Europamester.

– Denne sæson har været helt fantastisk. Jeg er kommet til et team, som er på et niveau helt for sig selv, og de har hjulpet mig til at blive en endnu dygtigere racerkører. Jeg har haft to teamkammerater som er blevet til rigtige venner, og at vinde det her med dem er kæmpestort. Jeg er så stolt og taknemmelig for at have fået muligheden for at nå hertil – og det ser ud til at rejsen først for alvor er ved at komme i gang, siger Malthe.

Efter en sæson, hvor navnet Malthe Jakobsen for alvor er kommet på alles læber, skulle man tro at der blev tid til et par ugers ferie. Men nej; mandag og tirsdag står den på testarbejde i COOL Racing’s LMP2-racer for at gøre klar til vintersæsonen i Asian Le Mans Series:

– Vi har seks testdage inden jul, så der bliver ikke alt for meget tid til at ligge på sofaen og se film. Jeg glæder mig helt vildt til at rykke op og køre i LMP2-klassen næste år, så hver eneste testdag er super vigtig. Men der skal nok blive plads til et par dages hvile ind imellem, lover thyboen.

Foto: COOL Racing
STOLT AF AT REPRÆSENTERE
FLERE nyheder
NYHED

Regnjakken er med Malthe Jakobsen til Spa-Francorchamps

NYHED

Udgået efter hurtigste omgang i ELMS-aftenløb