Malthe Jakobsen starter Petit Le Mans fra første række

Når det ti timer lange Petit Le Mans starter lørdag klokken 18 dansk tid er det med Malthe Jakobsen og Performance Tech Motorsports i første startrække.

Teamkammeraten, svenske Rasmus Lindh, satte fredag aften dansk tid næsthurtigste omgangstid i kvalifikationen forud for lørdagens løb. Med bare 0,086 sekund op til hurtigste LMP3-bil er der sat en tyk streg under teamets potentiale.

– Det er et virkelig seriøst team, og både Rasmus og vores amerikanske bronzekører Dan Goldburg er hurtige og stabile. Vi er her for at vinde, og selvom alt kan ske i et ti timer langt racerløb, så er det et helt realistisk mål, siger Malthe Jakobsen, som har fået én på opleveren i sin første amerikanske “race week”:

– Jeg er helt overvældet af de mange fans, som camperer i alt fra små telte til store autocampere helt ud til banen. Da vi gik banen rundt, stod folk og skulle have autografer gennem hegnet – også selvom de ikke helt vidste hvem, jeg var. Det er en kæmpe oplevelse, og jeg føler mig virkelig godt taget imod.

Grundet reglementet i IMSA-serien starter Rasmus Lindh i bilen, når løbet starter lørdag klokken 18 dansk tid. Efter planen kommer Malthe Jakobsen i bilen mellem klokken 21 og 22, hvor han kører to stints. Det bliver dog først når mørket falder på, at Malthe for alvor kommer i aktion:

– Det ser ud til at Rasmus og jeg kommer til at dele en stor del af aftenkørslen mellem os. Jeg fik nogle omgange i mørke i går, og det var helt okay, så jeg glæder mig bare helt vildt til at komme i gang med løbet, slutter Malthe Jakobsen.

Motul Petit Le Mans vises fra start til slut med danske kommentatorer på TV3 Sport. Løbet kan også streames gratis på www.imsa.tv.

STOLT AF AT REPRÆSENTERE
FLERE nyheder
NYHED

Malthe Jakobsen imponerer i FIA World Endurance Championship Rookie Test

NYHED

Team Peugeot TotalEnergies henter Malthe Jakobsen til Hypercar-test