Malthe Jakobsen sikrede podieplads i Europæisk Le Mans-debut

Skridtet op til European Le Mans Series ser ud til at være den rigtige satsning for den thy’ske racerkører Malthe Jakobsen. Søndag eftermiddag sikrede han og medkørerne James Dayson og Ryan Harper-Ellam fra RLR Msport en tredjeplads i årets første løb på Circuit Paul Ricard i Frankrig.

Allerede i fredagens frie træning havde thyboen sat et par stærke omgangstider, og kombineret med to hurtige medkørere var der lagt op til en stærk weekend. Forventningen blev kun forstærket, da Malthe lørdag eftermiddag satte tredjehurtigste omgangstid i kvalifikationen til løbet.

“Vi havde et godt setup på bilen, og med sådan en kvalifikation vil jeg gerne indrømme at jeg håbede på at vi kunne få en pokal med hjem i dag”, lyder det fra Malthe Jakobsen, der af teamet blev valgt til at være første mand i bilen under søndagens fire timer lange racerløb. Og det var en oplevelse af de store da starten gik:

“Det var virkelig en intens oplevelse. Alle biler kørte virkelig tæt, og hastigheden fløj i vejret allerede inden løbet var givet frit. Pludselig satte nogle af bilerne foran hastigheden ned igen, men den række af biler jeg var i holdt tempoet, så jeg var sådan set oppe på andenpladsen allerede da vi kom til første sving”, fortæller Malthe, som overordnet kan være meget tilfreds med sin indsats i de godt 68 minutter, han fik i bilen:

“Det gik rigtig godt. Bilen kørte lige som den skulle, og jeg følte mig egentlig ovenpå det meste af tiden. Det absolut sværeste var da de hurtigere LMP2-biler begyndte at komme bagfra for at overhale mig med en omgang – der skulle jeg både holde øje med GT-bilerne foran mig og LMP2’erne bagved. Det har jeg også fået at vide, at jeg skal have øvet mig mere på”, fortæller Malthe, der afleverede bilen på førstepladsen til sin canadiske medkører, James Dayson.

“Jeg vidste faktisk slet ikke at jeg førte løbet – da jeg kom ud af bilen fik jeg bare at vide, at det var godt kørt. Det var først da jeg selv kiggede på skærmen og kunne se at vi førte, at jeg fandt ud af det. Men det er fedt at vi kan være med helt i toppen!”

De fire timers racerløb endte med RLR Msport’s Ligier LMP3-bil på tredjepladsen, og dermed har Malte allerede sikret sig sin første pokal i European Le Mans Series. Han er imidlertid ikke sen til at give æren videre for resultatet:

“Selvfølgelig kræver det at vi kørere kører stærkt, men teamet har gjort et fantastisk stykke arbejde med at få bilen til at køre perfekt, og efterfølgende at lægge den rigtige strategi og træffe gode beslutninger under løbet. Jeg er virkelig kommet til et professionelt team, og jeg tror ikke at den her pokal bliver den sidste i år.”

Malthe og RLR Msport deltager i anden afdeling af European Le Mans Series på belgiske Spa Francorchamps den 7-9. august.

STOLT AF AT REPRÆSENTERE
FLERE nyheder
NYHED

Regnjakken er med Malthe Jakobsen til Spa-Francorchamps

NYHED

Udgået efter hurtigste omgang i ELMS-aftenløb