Den thy’ske racerkører kom, så og imponerede på Road Atlanta til årets Petit Le Mans. Men resultatet udeblev, da Performance Tech Motorsports-bilen efter fem en halv time måtte udgå af løbet.
Det danske racertalent var blevet hentet til USA for at styrke holdet i jagten på mesterskabet i IMSA WeatherTech SportsCar Championship ved sæsonfinalen på Road Atlanta. Og teamkammeraterne, svenske Rasmus Lindh og amerikanske Dan Goldburg, fik da også en hurtig makker på holdet.
Malthe var næsten øjeblikkeligt blandt de hurtigste kørere i LMP3-klassen, og med teamets vanligt høje tempo lykkedes det den svenske teamkammerat at kvalificere bilen på andenpladsen forud for løbet. For Malthe betød det, at arbejdsopgaven var skåret ud i pap:
– Med så god en kvalifikation og generel fart i bilen var det tydeligt at vi skulle kæmpe med om sejren. Rasmus og jeg var omtrent lige hurtige, og Dan var den hurtigste af bronzekørerne, så det handlede mest om at holde os ude af problemer og holde et hurtigt og stabilt tempo, fortæller Malthe Jakobsen, som også selv fulgte planen i sit første stint.
Efter godt tre timers kørsel kom thyboen i bilen og kunne fra en fjerdeplads arbejde sig op til tredjepladsen. Flere lange safety car-perioder besværliggjorde et yderligere avancement, men tempoet var ikke til at misforstå.
Kort før Malthes første stint var slut, blev han opmærksom på mistænkelige lyde fra motoren. Med under ti minutter til det planlagte pitstop blev han dog på banen – men så gik det galt:
– Jeg hørte mislyde fra motoren, og efter nogle omgange begyndte der at være elektriske fejl på bilen, så jeg måtte skynde mig i pit. Det viste sig, at udstødningen var knækket, og den ekstra varmeudvikling fik generatoren til at gå i stykker, fortæller Malthe.
Performance Tech Motorsports-mekanikerne fik repareret bilen og sendt Rasmus Lindh på banen – mange omgange efter de førende i feltet – men svenskeren nåede ikke at køre meget, før bilen stoppede midt på banen. Varmeskaderne fra den knækkede udstødning havde forårsaget flere skader på bilens elektronik, og dermed var Malthes amerikanske løb slut før tid.
– Det har været et rigtigt møgløb for at sige det lige ud. Men når det er sagt, så har det været en fantastisk mulighed for mig, og jeg har lært en masse af at komme herover og køre. Det har været en kæmpe oplevelse at se hvor dedikerede, amerikanske motorsportsfans er, og det har været fedt at arbejde med et virkelig professionelt team, siger Malthe, som ikke vil afvise at han kunne tage turen til USA og IMSA-mesterskabet en anden gang:
– Det ville være helt okay at få muligheden for at komme herover og køre igen. Det er et spændende mesterskab, hvor der sker meget i de kommende år, og så er det sjovt at være med i noget, som er så populært blandt fans. Det kan man godt vænne sig til!