Grønt lys til sæsonstart i sommerferien

Langt om længe ser det ud til at Malthe Jakobsen og konkurrenterne i European Le Mans Series kan tage hul på 2020-sæsonen. Med den udvidede grænseåbning som træder i kraft per 27. juni kan Malthe uden besvær rejse til sæsonstarten på Circuit Paul Ricard i Sydfrankrig den 19. juli.

“Det er simpelthen så rart endelig at kunne komme i gang med sæsonen. Hele coronakrisen er ikke at spøge med, men som racerkører er det en udfordring sådan at parkere alting i månedsvis”, siger Malthe Jakobsen, der ikke har ligget på den lade side under den ufrivillige pause.

Som erstatning for racerbiler og karriereræs har thyboen nemlig arbejdet hårdt på sin fysiske form – og for nylig gik han også i gang med at træne i gokart for at holde sin racerform ved lige.

“Jeg tror aldrig jeg har været i bedre fysisk form, så det har da ikke været helt spildt – men det er nu sjovere at sidde bag rattet”, lyder det fra racerkøreren, som har nydt at være tilbage i gokarten for en kort bemærkning.

“Det er altid fedt at køre gokart, og det er nok det allerbedste redskab til at holde sig skarp mellem løb. Jeg har tænkt mig at bruge lidt mere tid på det mellem løb fremover, for det giver noget ekstra bag rattet.”

Af samme grund har Malthe indgået en aftale med Sten Gravesen fra Haase Kart Thy, som har hjulpet med at få en spritny gearkart klar til at træne i, og den har allerede kørt de første omgange på Thy Karting Center.

Sæsonen starter med to officielle testdage på Circuit Paul Ricard tirsdag og onsdag i ugen op til løbet. Torsdag bliver en hviledag med plads til lidt sightseeing i det sydlige Frankrig, inden det første træningspas før løbet bliver kørt fredag eftermiddag.

Søndag den 19. juli byder på fire timers intenst racerløb, og Malthe glæder sig til at tage hul på sin sæson i ELMS:

“Jeg syntes egentlig at ventetiden til starten af april var rigeligt, så jeg glæder mig helt vildt til endelig at sidde i bilen og arbejde med RLR Msport igen.”

STOLT AF AT REPRÆSENTERE
FLERE nyheder
NYHED

Regnjakken er med Malthe Jakobsen til Spa-Francorchamps

NYHED

Udgået efter hurtigste omgang i ELMS-aftenløb