Fra sol i Thy til vejrtombola i Belgien

Malthe Jakobsen kører i weekenden hul på næstsidste afdeling af European Le Mans Series på Spa-Francorchamps i Belgien. Der skal kæmpes for en topplacering i mesterskabet, og vejret kan komme til at spille en væsentlig rolle.

Det har været en svær sæson for den thy’ske teenager, som trods imponerende tempo og vedholdenhed er blevet slået tilbage af påkørsler og tekniske vanskeligheder. Efter successen ved Road to Le Mans-løbet er selvtilliden og troen på de gode resultater intakt:

– Vi har et af de stærkeste teams i år, men heldet har været lidt imod os i løbet af sæsonen. Nu har vi to løb tilbage, og det er business as usual – grundige forberedelser og en seriøs indsats fra første omgang i træningen, lyder det fra Malthe Jakobsen, som allerede onsdag kører træning på banen.

– Vejrudsigten lover regn hele dagen, og det er altid sådan lidt … interessant. Hvis weekendens vejr så viser sig at være tørt, har vi ikke haft nogen fordel af vejret. Men hernede er det vist mere reglen end undtagelsen at det regner, så vi får da mulighed for at forbedre vores regnvejrs-setup, lyder det optimistisk fra Malthe Jakobsen.

Malthe og Michael Benham er klar til at kæmpe for en topplacering i European Le Mans Series.

I mesterskabet er håbet om førstepladsen kun teoretisk mulig for Malthe og RLR Msport, men tredjepladsen er alt andet end uopnåelig. Med bare ti point op til teamet på tredjepladsen og i alt 52 point at køre om, gælder det om at høste flest mulige point til mesterskabet.

– Der er ingen tvivl om at vi for alvor kommer til at køre for at samle point frem for at tage unødvendige chancer – men der kommer til at være fart på, forsikrer Malthe Jakobsen.

Weekendens løb bliver også det første i European Le Mans Series, hvor der er helt almindelig adgang for publikum på banen, og det er noget som Malthe Jakobsen ser frem til.

– Det bliver sådan set mit første ELMS-løb med publikum, så efter halvandet år bliver det sjovt at opleve hele stemningen omkring serien. Det har været lidt en boble at gå rundt i en tom ryttergård, så det bliver godt at få lidt fans og stemning tilbage, siger Malthe, der håber at der også er danske fans som tager turen til Belgien:

– Det er jo den bane, som er tættest på Danmark, så jeg håber da at møde nogle danske motorsportsfans som har taget turen ned for at kigge på. De er i hvert fald velkomne!

STOLT AF AT REPRÆSENTERE
FLERE nyheder
NYHED

Malthe Jakobsen imponerer i FIA World Endurance Championship Rookie Test

NYHED

Team Peugeot TotalEnergies henter Malthe Jakobsen til Hypercar-test