Flot debut i Formel 4 for Malthe Jakobsen

Malthe Jakobsen havde en flot debut i Formel 4 klassen til åbningsløbet på Padborg Park i weekenden, hvor 1. ud af 8. afdelinger af DM blev afviklet på en solrig weekend i det Sønderjyske.

Efter mange rigtig gode testdage blev det alvor lørdag, hvor styrkeforholdet i Formel 4 klassen skulle stå sin første prøve. Malthe startede sit første heat fra en sjette position, der blev kæmpet hårdt igennem hele heatet og det blev til en sjette plads i første heat. Andet heat blev rigtig spændende, hvor Malthe de første 10 minutter lagde på en stærk 2 plads, men der blev presset hårdt på bagfra og Malthe lavede først en lille kørefejl i hårnålen og derefter en stor bremsefejl for enden af langsiden, det kostede en tur gennem pitten og ned bagerst i feltet. Det betød at den endelige finale søndag, skulle startes fra en syvende plads.

[ux_image id=”87″]

Malthe i nærkamp med Mikkel Grundtvig
(Foto: Formel4.dk)

[gap height=”50px”]

Malthe havde sammen med teamet FSP gennemgået lørdagens oplevelser, da han ikke selv var helt tilfreds med sin præstation. Malthe er en sportsmand der stiller store krav til sig selv og det skulle han lige sunde sig over og forstå, at det kræver tålmodighed at lære, at kæmpe i den hurtige F4 bil.

Malthe sluttede søndagens finale på en flot femte plads og vinder af Rookie pokalen. Fjerde pladsen var indtil sidste sving en mulighed, men en vaks Valdemar Eriksen udbremsede Malthe og slut resultatet blev en femte plads. Malthe lavede et par rigtig stærke overhalinger, først på Frederik Kikkenborg i hårnålen og derefter udenom på Brad Dias for enden af langsiden. Finalen blev vundet af Malthe´s teamkammerat Casper T. Hansen.

[ux_image id=”86″]

Malthe med Rookiepokalen

Alt i alt en lærerig weekend, hvor Malthe er faldet godt til i sit nye team FSP og teamkammeraterne Casper T. Hansen og Aske Nygaard Bramming. Der er mange positive ting at tage med til videre til de næste træninger og løb. Malthe er næstyngste mand i feltet og føler sig nu allerede rigtig godt hjemme i den nye bil og der er helt sikkert mange spændende heat i vente i løbet af sæsonen.

Nu står den på to testdage først på Jyllandsringen mandag d. 30 april og Ring Djursland lørdag d. 5 maj inden anden og næste afdeling køres ved åbningsløbet på Jyllandsringen d. 12-13 maj.