ELMS-føringen bevaret trods nulscore

Malthe Jakobsen kom aldrig bag rattet under søndagens 4 Hours of Monza, da teamkammeraten fra COOL Racing kolliderede med en konkurrent.

På den italienske nationalbane i det nordlige Milano var det ellers COOL Racing og Malthe Jakobsen som satte tempoet fra start. Allerede i træningerne var bil nummer 17 den hurtigste, og i lørdagens tidtagning kunne den hurtige thybo sikre sin tredje pole position i træk.

Den stærke optakt til løbet blev båret med ind i starten af det fire timer lange løb. Her lagde Maurice “Mo” Smith ud med et flot tempo blandt gentleman-kørerne og kunne aflevere bilen til Michael Benham på fjerdepladsen – et godt udgangspunkt for resten af løbet.

– Mo kørte sæsonens hidtil bedste stint med gode omgangstider og satte bare ikke et ben forkert. Michael gav den også godt med gas, og vi bevægede os frem mod de helt sjove placeringer da uheldet skete, fortæller Malthe Jakobsen, som var ved at gøre klar til at overtage det varme sæde, da bilen endte i autoværnet.

– Michael skulle overhale en anden bil og valgte at køre på ydersiden af ham. Det havde gutten foran ikke regnet med, så der var kontakt mellem de to, hvor Michael røg i autoværnet og fik givet bilen en ret hård medfart.

– Det vigtigste er, at Michael er OK. Selvfølgelig er det møgærgerligt at miste en potentiel topplacering, men sådan er motorsport også. Michael var selvfølgelig ked af det, men sådanne ting sker. Det skal vi tage ved lære af og komme styrket tilbage i næste løb, siger Malthe Jakobsen.

På trods af den skuffende afslutning på løbet er det stadigvæk Malthe Jakobsen og COOL Racing som fører an i mesterskabet. Den flotte føring er imidlertid reduceret til bare fire point, så der bliver ikke plads til afslapning i årets sidste tre løb.

– Vi havde ikke tænkt os at nedjustere hverken tempo eller forberedelser uanset dagens resultat, men man må sige at det holder os på tæerne. Der er ikke plads til fejl, så vi skal være hurtige, konstante og holde os fri af uheld fra nu af, hvis mesterskabet skal i hus.

I slutningen af august køres næste løb i European Le Mans Series. Det sker på Circuit de Catalunya ved Barcelona.

 

Foto: Jules Beaumont
STOLT AF AT REPRÆSENTERE
FLERE nyheder
NYHED

Regnjakken er med Malthe Jakobsen til Spa-Francorchamps

NYHED

Udgået efter hurtigste omgang i ELMS-aftenløb